Ben jij ambtenaar en doe jij mee met onze enquête?

In oktober 2019 heeft staatssecretaris Knops de Direct Duidelijk Brigade gelanceerd. Sindsdien heeft de Brigade verschillende netwerkbijeenkomsten in de regio georganiseerd waar meer dan 180 gemeenten en andere overheden aan hebben meegedaan.

Er is door het land veel meer aandacht voor begrijpelijke overheidscommunicatie en dienstverlening. Uiteindelijk zijn het de mensen die werken bij publieke organisaties die het verschil (kunnen) maken, mensen zoals jij.

Daarom willen we je vragen onze enquête in te vullen, dat duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. We willen met deze enquête een cijfermatig en kwalitatief beeld krijgen van resultaten en behoeften van organisaties om begrijpelijke taal te gebruiken. Dit om blijvend effect te realiseren op begrijpelijke taal bij overheidsorganisaties.

Ga hier naar de Enquête

Regionaal en lokaal zijn er al veel goede initiatieven. Deze delen we in het (online) netwerk. Onze website staat bol van de goede voorbeelden, inspiratie en hulpmiddelen. Heb je een leuk voorbeeld? Die kun je makkelijk zelf uploaden op de website. Ook organiseren we (vanwege corona) webinars om te inspireren, te delen en te werken aan teksten. Kijk daarvoor hier.

Vanuit de Direct Duidelijk Brigade gaan wij dit jaar en volgend jaar in ieder geval nog veel organiseren en ondersteuning bieden waar dat nodig is. Blijf daarvan op de hoogte via onze website, of socials: LinkedIn en Twitter.