Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ondertekent Direct Duidelijk-deal

Wethouder Ralph Lafleur ondertekende op 19 november namens gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de Direct Duidelijk-deal. Lodewijk van Noort, landelijk campagneleider Direct Duidelijk, was hierbij aanwezig.

Met de ondertekening geeft de gemeente aan dat zij het belangrijk vindt om duidelijk te zijn. Wethouder Lafleur: "We willen graag dat onze inwoners begrijpen wat we bedoelen. Goed, helder en begrijpelijk taalgebruik helpt om een ingewikkelde boodschap uit te leggen".

"Niemand zit te wachten op een onduidelijke brief van de gemeente"

Wethouder Lafleur: "Bijna alles wat wij doen, raakt onze inwoners. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Toch zijn wij niet altijd duidelijk in wat we doen of wat we vragen aan de mensen. We gebruiken beleidstaal en soms ingewikkelde zinnen. Maar niemand zit te wachten op een onduidelijke brief van de gemeente!"

Taaltraining, schrijfwijzer en coaches

De gemeente maakt daarom al een tijdje werk van duidelijke taal. Alle medewerkers krijgen taaltraining, er is een schrijfwijzer met tips en goede voorbeelden en er zijn taalcoaches. Zij helpen hun collega's met taalvragen en geven tips om begrijpelijker te schrijven.

Hendrik Ido Ambacht met de Direct Duidelijk-deal

Direct Duidelijk-gebak