Gemeente Hof van Twente ondertekent Direct Duidelijk-deal tijdens regiobijeenkomst

Op maandag 12 juni ondertekende gemeentesecretaris Dennis Lacroix namens de gemeente Hof van Twente de Direct Duidelijk-deal. Hij deed dit tijdens de regiobijeenkomst van Direct Duidelijk voor Noord-Nederland, die werd gehouden in het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor. Ninke van der Kooy, stuurgroeplid van het Netwerk Begrijpelijke Overheid (de initiatiefnemer van de Direct Duidelijk-campagne), overhandigde hem de deal.

Beleid voor duidelijke taal

Hof van Twente heeft met het ondertekenen van de deal drie afspraken gemaakt: de gemeente maakt beleid om direct duidelijk te communiceren, ze maakt een activiteitenplan voor 2019 en ze biedt medewerkers hulpmiddelen om direct duidelijk te communiceren. Eén plan wordt al op korte termijn uitgevoerd: er komt een lezerspanel dat de teksten van de gemeente beoordeelt. Het panel bestaat uit verschillende typen burgers, wat de gemeente kan helpen om haar teksten voor een breed publiek duidelijker te maken.

Regiobijeenkomst

Op de regiobijeenkomst in Hof van Twente waren medewerkers van verschillende (overheids)organisaties aanwezig. Tijdens lezingen en in workshops konden zij volop inspiratie opdoen voor het verbeteren van de communicatie in hun eigen organisatie. Bovendien wisselden ze ervaringen met elkaar uit en meldden ze zich aan voor de LinkedIn-groep om elkaar ook in de toekomst te kunnen benaderen voor tips.

Lezing André Verburg tregiobijeenkomst Hof van TwenteInteractie dagvoorzitter Esther van der Voort en publiek regiobijeenkomst Hof van Twente
Regiobijeenkomst Direct Duidelijk 12 juni Hof van Twente: lezing André Verburg (staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State) en interactie dagvoorzitter Esther van der Voort en publiek. Fotograaf: Jan Schoneveld.

 

Workshop regiobijeenkomst Hof van TwenteWorkshop regiobijeenkomst Hof van Twente
Regiobijeenkomst Direct Duidelijk 12 juni Hof van Twente: workshops begeleid door Thea van der Geest (onderzoeker Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Centrum IT & Media), rechts in beeld op de linker foto. Fotograaf: Jan Schoneveld.