Gemeente Horst aan de Maas meer aandacht voor duidelijke taal

Op 4 november tekende gemeentesecretaris Nardy Beckers de landelijke Direct Duidelijk-Deal. Daarmee spreekt de gemeente af dat ze extra aandacht gaat geven aan duidelijke communicatie. Vooral als het gaat om brieven.

Gemeentesecretaris Nardy Beckers: “Horst aan de Maas is een gemeente met actieve inwoners en ondernemers. Zij moeten daarom allemaal wel eens iets regelen met de gemeente. Bijvoorbeeld een paspoort, vergunning of evenement. Dat betekent dat we veel contact met elkaar hebben. In gesprekken, maar ook in brieven en e-mails. Daarom is het belangrijk dat de gemeente duidelijke taal gebruikt. Dat voorkomt vragen en verwarring. We werken daaraan en willen zo onze dienstverlening verbeteren. “

Best een uitdaging
“We zijn al langer bezig met het verbeteren van onze brieven en formulieren. Nu gaan we er flink vaart mee maken. En dat is nog best een uitdaging. Want het zijn er best veel. Het doel is dat álle gemeentelijke teksten voor iedereen begrijpelijk zijn. Daar gaan we voor, want de gemeente is er voor iedereen!”