Gemeente Roerdalen werkt onder het motto 'Samen Doen' aan heldere taal

Op de foto: wethouder Jan Den Teuling en Laurens Bijl (gelukscoördinator/programmamanager) van gemeente Roerdalen met de Direct Duidelijk-deal
 

Donderdag 21 november ondertekende wethouder Jan Den Teuling namens gemeente Roerdalen de Direct Duidelijk-deal. Communicatiemedewerker van Roerdalen, Lonneke Salentijn: “Onze inwoners hebben recht op duidelijke en heldere communicatie. Daar werken we in de gemeente Roerdalen al een tijdje aan. We hebben de deal ondertekend tijdens tijdens onze informatiemarkt Samen Doen. Dit motto geldt natuurlijk ook voor heldere taal. Daarom staan op de achterkant van de deal de handtekeningen van alle collega’s.”

Handtekeningen medewerkers gemeente Roerdalen op achterkant Direct Duidelijk-deal

Veel medewerkers van de gemeente hebben afgelopen jaar de cursussen heldere taal gevolgd: een basistraining, ‘spelling en grammatica’ en ‘bestuurlijke stukken schrijven’. De teksten op de website, brieven en andere communicatiemiddelen zijn zoveel mogelijk geschreven op leesniveau B1. Voor heldere taal maakt Roerdalen ook gebruik van taalambassadeurs: inwoners die  teksten lezen en verbetersuggesties doorgeven.