Helder Hoorns Bingo als startschot voor Direct Duidelijk

De gemeente Hoorn heeft zich aangesloten bij het landelijke initiatief Direct Duidelijk. Om hier op een leuke manier aandacht aan te besteden bij de medewerkers, was er op donderdag 11 juni een online Helder Hoorns Bingo.

Helder Hoorns is inmiddels een ingeburgerde term voor de organisatie. Al jaren zet de gemeente Hoorn zich in voor duidelijke taal. Door aan de sluiten bij Direct Duidelijk spreekt de gemeente Hoorn zich uit voor het belang van duidelijke taal. En is er extra aandacht voor het onderwerp in de organisatie.

Burgemeester Jan Nieuwenburg en gemeentesecretaris Frans Mencke zetten hun handtekening onder het contract. In deze coronatijd, deden ze dat natuurlijk ieder voor zich.

Helder Hoorns Bingo

Meer dan 100 medewerkers deden mee met de online bingo. Bart Meijer en Michiel Eijsbouts verzorgden met humor en een serieuze boodschap de presentatie. Iedereen kon vooraf zelf woorden aandragen die op de bingoballen mochten komen. Echte ambtenarenwoorden waar een prima andere mogelijkheid voor is. Zoals implementeren, uitrollen, middels en integraal. Tussendoor wezen de bingomasters op de verschillende hulpmiddelen die er zijn om Helder Hoorns te schrijven en spreken. De winnaars van de bingo gingen er vandoor met de eretitels Bingo Baas, Helder Hoorns Heerser, Directeur Duidelijkheid en Klare Taal Kanon.