Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat direct duidelijk communiceren

Op de foto: links Toon van der Klugt, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, rechts Kristel Dirkx, stuurgroeplid van het Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO).


Dijkgraaf Toon van der Klugt heeft op dinsdag 1 oktober namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de Direct Duidelijk-deal ondertekend. Het waterschap belooft zich hiermee in te zetten voor heldere en duidelijke communicatie. Schieland en de Krimpenerwaard is het eerste waterschap in Nederland dat de deal heeft ondertekend.

“Wij vinden het zeer belangrijk dat wij als overheid duidelijk communiceren. Daarom zetten wij onze handtekening onder dit document”, zegt Toon van der Klugt. Hij vervolgt: “Binnen ons waterschap is steeds meer aandacht voor duidelijke taal. Via workshops en schrijftrainingen krijgen onze medewerkers sinds kort tips om hun teksten te verbeteren.” Met de ondertekening van de deal geven wij aan dat dit pas het begin is. We gaan kijken wat we nog meer willen verbeteren en hoe we dat willen gaan doen.”