Provincie Noord-Holland ondertekent Direct Duidelijk-deal

Vrijdagmiddag 12 april ondertekenden commissaris van de Koning Arthur van Dijk en algemeen directeur Renée Bergkamp namens de provincie Noord-Holland de Direct Duidelijk-deal. “Het is voor het vertrouwen in de overheid essentieel om helder en duidelijk te zijn. Iedereen die met ons te maken heeft moet kunnen begrijpen wat wij doen. En wat wij vragen,” vindt Commissaris Arthur van Dijk. “Dat geldt niet alleen voor direct contact met de inwoners van Noord-Holland, maar ook voor alle anderen met wie wij te maken hebben. Dat gaat nog niet altijd goed. Deze deal is een extra stimulans om daar iets aan te doen.”
 
Ninke van der Kooy, lid van de landelijke organisatie Direct Duidelijk, prees de voortrekkersrol van de provincie Noord-Holland. “Voortrekkers zijn heel belangrijk. Zij hebben een voorbeeldfunctie. Dit soort projecten staat of valt met bestuurlijke betrokkenheid – hun betrokkenheid zorgt ervoor dat het gaat lukken om direct duidelijk te worden als overheid.”

Steeds meer overheidsorganisaties in Nederland gaan aan de slag met beleid voor duidelijke communicatie en ondertekenen de Direct Duidelijk-deal. Is jouw organisatie de volgende? Op deze pagina vind je meer informatie over de Direct Duidelijk-deal. Je vindt er ook een stappenplan met tips om de ondertekening voor te bereiden en kenbaar te maken binnen en buiten je organisatie. Bekijk ook welke andere organisaties de deal al hebben ondertekend.

Foto's ondertekening Direct Duidelijk-deal Noord-Holland

ondertekening 1ondertekende deal

groepsfoto ondertekening deal Noord-Holland