Nomineer de duidelijkst schrijvende ambtenaar van Nederland

Je kunt niet meer nomineren voor de Direct Duidelijk-prijs 2019

Tot 1 oktober kon je nominaties insturen voor de Direct Duidelijk-prijs 2019 voor de duidelijkst schrijvende ambtenaar. De jury kiest binnenkort een winnaar. De nominatieronde voor de verkiezing van 2020 is intussen alweer geopend. 

Nomineren voor de Direct Duidelijk-prijs 2020

Hieronder staat een aanmeldformulier. Je kunt iemand nomineren door het formulier in te vullen. Je kunt ook jezelf nomineren.

Let op de volgende vijf voorwaarden.

  1. De tekst is geschreven vanuit een Nederlandse overheids- of uitvoeringsorganisatie.
  2. De genomineerde heeft de tekst (grotendeels) zelf geschreven. Het is geen bezwaar als anderen er ook aan hebben bijgedragen, zoals een interne communicatieprofessional.
  3. De tekst is geschreven voor burgers. Alle soorten teksten komen daarbij in aanmerking. Bijvoorbeeld: brieven, teksten op een website of samenvattingen van beleidsteksten. De lengte van de tekst doet er niet toe.
  4. De tekst is het belangrijkste onderdeel van de inzending. Er kunnen ook foto’s, filmpjes en infographics bij horen, maar de kwaliteit van de tekst staat voorop.
  5. De tekst is in de afgelopen jaren of dit jaar verschenen, of ligt al klaar voor 2020.

En dan?

Je kunt de naam van de best schrijvende ambtenaar op dit moment insturen. Daarna buigt de jury zich over de aanmeldingen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke finaledag in 2019.