Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn gegevens over jouzelf. Bijvoorbeeld je naam, je adres en je e-mailadres. Op directduidelijk.nl vragen we je soms om deze gegevens in te vullen. Bij het formulier waar je deze gegevens invult, staat telkens waarvoor we deze gegevens gebruiken.

Directduidelijk.nl gebruikt je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt ingevuld. Heb je bijvoorbeeld je naam en e-mailadres ingevuld om de nieuwsbrief te ontvangen? Dan gebruikt directduidelijk.nl je gegevens alleen om die nieuwsbrief toe te sturen en nergens anders voor.

Bewaren persoonsgegevens

Directduidelijk.nl bewaart je persoonsgegevens zo kort mogelijk. Als je gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor je ze hebt ingevuld, vernietigen we ze. Directduidelijk.nl kan gegevens wel gebruiken voor opsporing. Bijvoorbeeld als iemand via de site strafbare feiten pleegt.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wil je meer weten over hoe websites moeten omgaan met persoonsgegevens van hun bezoekers? Kijk dan in de Uitvoeringswet algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Cookies

Directduidelijk.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat een website naar jou toestuurt als je een pagina van die website bezoekt. Je browser slaat de cookies op de harde schijf van je computer op.

Welke cookies gebruikt directduidelijk.nl?

Directduidelijk.nl gebruikt cookies om te kunnen bekijken:

  1. Vanaf welke site bezoekers op directduidelijk.nl zijn gekomen, bijvoorbeeld Google.nl. Deze cookie heet: Cookie _pk_ref.
  2. Of de bezoekers de website voor het eerst bezoeken of er al eerder zijn geweest. Deze cookie heet: Cookie_pk_id.
  3. Welke pagina’s de bezoekers hebben bekeken. Deze cookie heet: Cookie _pk_ses.

Waarom gebruikt directduidelijk.nl deze cookies?

We gebruiken deze cookies omdat we willen begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. De informatie die de cookies ons geven, helpen ons de site te verbeteren. Bijvoorbeeld door informatie aan te vullen of door verwijzingen duidelijker te maken.

Onze cookies en jouw privacy

De cookies van directduidelijk.nl hebben geen invloed op je privacy. De cookies verzamelen namelijk geen gegevens van individuele bezoekers. Ook zijn het geen cookies die bezoekers ‘volgen’ als ze doorklikken naar een andere website (het zijn dus geen ‘trackingcookies’).

Directduidelijk.nl vraagt geen toestemming aan bezoekers voor het plaatsen van deze cookies. Dat hoeft ook niet volgens de Telecommunicatiewet. Directduidelijk.nl houdt zich helemaal aan de in Nederland geldende wetgeving.

Webstatistieken

Directduidelijk.nl gebruikt webstatistieken. Daarvoor gebruikt directduidelijk.nl het opensource webanalysepakket Matomo. Directduidelijk.nl analyseert deze gegevens. Hierdoor kan de website nog beter op bezoekers worden afgestemd. De verzamelde gegevens gebruikt directduidelijk.nl niet voor een ander doel dan voor verbetering van de website. In onderstaande tabel ziet u welke cookies dit zijn.